Properes activitats

Història

L'any 1976, un grup de metges convençuts de la necessitat de crear una associació dedicada a l'estudi de la història de la medicina, es posen d'acord i envien al president de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, Dr. Alsina Bofill, un escrit signat per 25 facultatius on li demanen la seva creació.

Mentre, constitueixen una Junta Gestora presidida pel Dr. Pi Figueras, amb els doctors Cardoner, Corbella, Sarró i Uriach. Inicien l'activitat acadèmica el mes de gener de 1977.

Aprovada la Societat Catalana d'Història de la Medicina (SCHM) per l'Acadèmia, queda constituïda el mes de desembre de 1977.

Notícies

Gimbernat. Revista d’Història de la Medicina i de les Ciències de la Salut

Gimbernat. Revista d’Història de la Medicina i de les Ciències de la Salut és una publicació semestral (gener i juliol), editada per la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, la Universitat de Barcelona i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, amb el suport de la Societat Catalana d’Història de la Medicina de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears

El seu objectiu principal és donar a conèixer articles de recerca històrica, sobretot de medicina i de totes les ciències biomèdiques i de la salut, com ara de farmàcia, veterinària, odontologia, infermeria, fisioteràpia, i també de les ciències socials.